solfeggio frekvence

Kdaj ste nazadnje naježili in ob tem čutili, da je ta trenutek drugačen kot vsi ostali?

 

Nama se je to zgodilo ob poslušanju Solfeggio frekvenc. Spodbudile so primarne in nagonske občutke, ki jih nosimo v sebi, ampak se jih ne zavedamo.  Bolj sva jih čutila, kot slišala. Kot da sva se vračala v dom, ki ga ne poznava več. Primarna sila naju je vodila v točno določeno smer. Nekaj časa sva se ji upirala, potem sva se ji prepustila. Bolj sva razmišljala, bolj je razum postajal neoprijemljiv. Prepustila sva se. Rezultat so po Solfeggio frekvencah poimenovane sobe in suite.

 

Kaj so Solfeggio frekvence?

 

Solfeggio frekvence nas vračajo k originalnim tonom univerzuma in spodbujajo naše telo k ravnovesju in harmoniji.

Solfeggio frekvence tvorijo starodavno 6-tonsko lestvico, ki so jo uporabljali v sakralni glasbi pri petju gregorijanskih koralov. Napevi in specifični toni Solfeggio lestvice zapeti v harmoniji so pomenili duhovni blagoslov. Vsak solfeggio ton je sestavljen iz natančno določene frekvence. Danes poznamo Solfeggio lestvico kot sedem padajočih not povezanih z lestvico Do-Re-Mi-Fa-So-La-Ti. Prvotna lestvica je uporabljala 6 padajočih not označenih z Ut-Re-Mi-Fa-Sol-La.

 

Zakaj se uporabljajo Solfeggio frekvence?

več o tem si lahko preberete na:

https://www.vitanova.si/divine-harmony/sound-healing

 

Od kod izvirajo Solfeggio frekvence?

Solfeggio frekvence so del univerzuma. So brezčasne - božanske.

Solfeggio lestvico je prvi zapisal benediktinski menih Guido d'Arezzo (c 991 AD -.. C 1050 AD) kot pripomoček za lažje učenje spevov in napevov. Zlogi skale izvirajo iz Hvalnice Janezu Krstniku, Ut Queant Laxis, avtorja Paulusa Diaconusa.

Ut queant laxis Resonare fibris

Mira gestorum Famuli tuorum

Solve polluti Labii reatum

Sancte Iohannes