Bio kuhinja

 Daj nam danes naš vsakdanji kruh ...

 

Dobrodošli za našo mizo

Menija nimamo, ker kuhamo po intuiciji, z ekološkimi, sezonskimi sestavinami in
lokalnimi produkti. Zelo naravno in preprosto. Tako kot so kuhale naše none.
Zraven lahko popijete kozarec ekološkega vina.

Nina bo kot nutricistka poskrbela,
da bodo vaše celice dobile vse, kar potrebujejo v uravnoteženih količinah.


V naši kuhinji uporabljamo izključno živila certificiranih ekoloških pridelovalcev
- lokalnih partnerjev s Krasa.

To, da je nekaj domače, še ne pomeni, da je
ekološko. Certifikat in kontrola nam zagotavljata 100 %, da je vse, kar pride do nas,
pridelano in vzgojeno po ekoloških pravilih.

Za kuhanje tudi uporabljamo ŽIVO VODO - 51Hz.

 

Mama Nina je veganka. Hči Ana Pija in oči Miran še nista.

 

Tako kot v naši družini je pri naši mizi vsak dobrodošel.

Ne glede na to, kako se prehranjuje.

 

Pri nas jemo vsi ob istem času za skupno mizo.

 

EKOLOŠKO + LOKALNO = IDEALNO

 

Bistvo naše kuhinje je v ekološko pridelanih in naravno dozorelih živilih iz domačega okolja, ki jih vseskozi prilagajamo vašim željam in seveda pogojem ter sadovom, ki nam jih narava nakloni v določenem letnem času.

Z uporabo organic živil pa poudarjamo tudi širši družbeni vidik slogana “Choose organic. Promote a better world”; vzpodbujamo recikliranje, “fair trade”, tj. dobavljanje produktov in surovin, ki niso plod novodobnega suženjstva in prihajajo od preverjenih dobaviteljev, podpiramo lokalne obrtnike, ne onesnažujemo okolja z nepotrebnim prevozom, predvsem pa se zavedamo, da je Mati Narava svetinja, ki nam je samo na posojo.

 

Hrana ni le tisto, kar je postreženo in lepo dekorirano na krožniku.  Hrana je veliko več od tega. Je rezultat večmesečnega, a poplačanega truda na kraški zemlji in vloženega časa in ljubezni v pridelke, ki jih potem skrbno pripravimo na tradicionalen način z mislijo na vas in naše goste.

Največji poudarek dajemo na tradicionalno recepturo, ki jo še vedno skrbno negujemo iz roda v rod, naše kuharice pa jo na podlagi dolgoletnih izkušenj še dodatno izpopolnjuje v duhu tradicije, da že ob prvem grižljaju začutite okus Krasa in ljubezni, vložene v pripravo vašega obroka.

Ker pa se zavedamo raznolikosti in unikatnosti naših obiskovalcev ter pomembnosti vaših želja, smo tudi naše jedilnike priredili temu, kar pomeni,  da vam ponujamo širok spekter izbire obroka, vštevši vegansko, vegeterijansko, mesno, brezglutensko in brezlaktozno hrano.

Večino naših živil, izdelkov in surovin dobavljamo od okoliških pridelovalcev, stremimo k ekološki pridelavi in vspodbujanju rasti manjših domačih podjetij in kmetovalcev.

S tem pa ne poskrbimo le za prvovrstne izdelke, ki vam jih ponudimo v našem hotelu, temveč negujemo tudi kvalitetne sosedske in ekonomske odnose, ki predstavljajo pomemben gradnik v trajnostnem razvoju slovenskega turizma, kmetijstva in gospodarstva.