Bio kuhinja

 

“Ena od najlepših stvari v življenju je, da se moramo ne glede na to, kaj počnemo, pogosto ustaviti in svojo pozornost posvetiti hrani."

Zmotno pa je misliti, da je hrana le tisto, kar vam postrežejo in lepo dekorirajo na krožniku. Ne. Hrana je veliko več od tega.

Je rezultat večmesečnega, a poplačanega truda na kraški zemlji in vloženega časa in ljubezni v pridelke, ki jih potem skrbno pripravimo na tradicionalen način z mislijo na vas in naše goste.

Največji poudarek dajemo na tradicionalno recepturo, ki jo še vedno skrbno negujemo iz roda v rod, naš kuhar pa jo na podlagi dolgoletnih izkušenj še dodatno izpopolnjuje v duhu tradicije, da že ob prvem grižljaju začutite okus Krasa in ljubezni, vložene v pripravo vašega obroka.

Ker pa se zavedamo raznolikosti in unikatnosti naših obiskovalcev ter pomembnosti vaših želja, smo tudi naše jedilnike priredili temu, kar pomeni,  da vam ponujamo širok spekter izbire obroka, vštevši vegansko, vegeterijansko, mesno, brezglutensko in brezlaktozno hrano.

Skratka, za vsak okus se nekaj najde.

 

TRAJNOSTNI RAZVOJ & SOCIALNO PODJETNIŠTVO

Zavedamo pa se ne le osebnih želja naših uporabnikov, temveč smo tudi širše usmerjeni, kar pomeni da naša vizija temelji na trajnostnem razvoju in socialnem podjetništvu.

Večino naših živil, izdelkov in surovin dobavljamo od okoliških pridelovalcev, namreč kot je razvidno, stremimo k ekološki pridelavi in vspodbujanju rasti manjših domačih podjetij in kmetovalcev.

S tem pa ne poskrbimo le za prvovrstne izdelke, ki vam jih ponudimo v našem hotelu, temveč negujemo tudi kvalitetne sosedske in ekonomske odnose, ki predstavljajo pomemben gradnik v trajnostnem razvoju slovenskega turizma, kmetijstva in gospodarstva.

Veseli nas, da so vsi naši dobavitelji enakega mišljenja.